Opskrift på stegte ål med bagte rødbeder og æblesovs
Ingredienser til 4 pers.:
- 600 g små stegeål
- 400 g små rødbeder
- 2 æbler
- 4 dl cider eller ren æblesaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille bdt salvie
- 20 g revet peberrod
- 200 g kvark
- kommen
- salt og peber
- evt. portvin
Rengør rødbederne og bind et klæde omkring toppene. Kog dem i letsaltet vand med kommen i ca. 10 min., men kun så knoldene er dækket. Når de er næsten møre sættes de i ovnen ved 180O i 20 min. Er rødbederne nye og friske er det ikke nødvendigt at skrælle dem. Anvendes iøvrigt som bagte kartofler. Rens ålene godt og skær dem i ca. 4 cm. lange stykker.
Bind salviebladene omkring ålestykkerne og steg dem i olien. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus. Kog dem møre i æblesaften, tilsæt kvark og en spsk revet peberrod. Blend æblerne og servér straks. Æblesaucen kan evt. smages til med fyldig portvin.