Opskrift på sommerens salater med marineret og røget ål
Ingredienser til 4 pers.:
- 400 g små stegeål
- (evt. kabayaki)
- kartoffelmos i flager
- 200 g røget ål
- 1 spsk kørvel
- 1/2 spsk citronmelisse
- 1 bdt purløg
- 1 bdt dild
- 1 chalotteløg
- 1 lime
- blandede salater
Sauce:
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 spsk sennep
- 1 spsk citronsaft
Marinade:
- 4 spsk soya
- 1 dl olivenolie
- 1 chili
- 1/2 fed hvidløg
- salt og peber
- flûtes
Rens ålene, skær dem i mindre stykker og læg dem i marinaden i mindst 3 timer. Tør ålestykkerne godt af, vend dem i kartoffelmosflager. Steg dem i olien (skummes af marinaden) ved høj temperatur, så kartoffelpaneringen bliver sprød.
Skær det røgede ål i mindre tern og vend de finthakkede krydderurter og chalotteløg i.
Smag til med lime, salt og peber.
Læg blandingen ned i en form, (kop eller lavt glas). Tryk det let sammen, hvorefter blandingen slåes ud og anrettes midt på tallerknen. Omkrans med salaterne og de stegte ålestykker. Rør saucen og fordel den på salaterne.
Serveres med lune flûtes.