Opskrift på ål i wok med grøntsager i asiatisk stil
Ingredienser til 4 pers.:
- 600 g små stegeål
- 1 gulerod
- 1 squash
- 150 g svampe (gerne shiitake)
- 100 g sukkerærter
- 2 forårsløg
- 8 stk hvidløgsgræs eller purløg
- 100 g bønne- eller lucernespirer
- 1 rødløg
- 1 spsk soya
- 4 spsk mel
- 5 g wasabi (perberrodspasta)
- 1/2 dl olivenolie
- 2 spsk sesamolie
- 5 g sesamfrø
Sauce:
- 1/2 l hønsefond (bouillon)
- 1 fed hvidløg
- 1 chalotteløg
- 1 spsk tandooricarry
- Maizena
- 2 spsk piskefløde
Rens ålene godt og skær dem i mindre stykker. Vend dem i mel og steg dem i olivenolie (olien kasseres). Bind ålene i bundter med et stykke hvidløgsgræs og hold dem varme. Skær grøntsagerne i mindre stykker og lad sesamolien blive rygende varm i wok’en.
Sving grøntsagerne hurtigt, så de steger uden at tage farve.
Først løg og svampe, dernæst gulerod, squash og sesamfrø, så forårsløg og sukkerærter og til sidst spirene. Lige før servering tilsættes soyaen. Smag til med wasabien. Meget lidt ad gangen, da den er temmelig stærk.
Sauce (laves mens ålene steger): Kog hønsefonden i en kasserolle med knust hvidløg og det fintsnittede chalotteløg til fonden er reduceret til 4 dl. Tilsæt tandooricarry og jævn med Maizena til en tynd sauce. Kog godt igennem og tilsæt den letpiskede fløde.
(Et godt råd: gør alting klar før start!).